Hogyan működik?

 A SoleCall a vészjelzés aktiválás leggyorsabb módját kínálja.

SoleCall Palm 

Ez a vészjelzési modul alkalmazandó minden olyan esetben, mikor még van idő és lehetőség vészhívást lefolytatni, illetve SMS-t küldeni. Az SMS-ben az összes olyan információ megadható, melyeket a közszolgálati szervek előírnak. A személyazonosítás és a pontos helymeghatározás (GPS koordináták) automatikusan, a cselekmény, az érintettek száma és hogy van-e életveszély feleletválasztós ablakon keresztül kerülnek az üzenetbe beépítésre.

SoleCall Beats 

Amennyiben nem áll rendelkezésre elegendő idő segélyhívásra és a SoleCall Palm használatára, akkor a kézi beavatkozás nélkül is küldhető vészjelzés. A segélykérés három lábdobogással aktiválható, függetlenül attól, hogy a telefon a zsebben vagy táskában van. Igazságügyi pszichológus szakértői vélemény is megerősítette, hogy a pánikhelyzetben a lábdobogás a leggyorsabban és leghatékonyabban kivitelezhető mozdulat, ami egyszerű gyakorlás után, akár úgy is kivitelezhető, ha az embert támadás éri. Alternatív aktiválási mozdulatként a telefonra történő, hordozón keresztüli három rácsapás használható.

A SoleCall forradalmian új technológiájának köszönhetően a legkritikusabb vészhelyzetekben (mint például támadás, vagy hirtelen rosszullét) is valós időben indulhat meg a segítségnyújtás, ami akár életeket menthet.

Széchenyi 2020